Hoe iPhone uitgeschakelde fout te herstellen

Hoewel het instellen van een toegangscode op de iPhone de beste manier is om uw informatie veilig te houden, is een nadeel hiervan dat de gebruiker de code vergeet. Een beveiligingsfunctie die Apple in de iPhone heeft ingebouwd, is een automatische vergrendeling na zes mislukte pogingen. Nadat de gebruiker zes keer niet de juiste code heeft ingevoerd, wordt de iPhone gedurende één minuut uitgeschakeld. Elke mislukte poging na de eerste lock-outperiode verhoogt de tijd van één minuut naar vijf, dan vijftien minuten en tenslotte een uur.

Deze functie kan goed werken om andere mensen uit je iPhone te houden, maar als je je eigen toegangscode vergeet, is dit een enorm probleem. Een ander probleem dat kan optreden bij een vergeten toegangscode is de functie Gegevens wissen. Als de iPhone waartoe de gebruiker geen toegang heeft, de functie voor het wissen van gegevens gebruikt bij de elfde mislukte poging, worden alle gegevens op die iPhone verwijderd. Het is vermeldenswaard dat het wissen van gegevens standaard niet is ingeschakeld, maar het kan worden gebruikt voor zakelijke iPhones of een persoonlijke telefoon met gevoelige gegevens erop.

Om te voorkomen dat uw gegevens worden gewist, moet u de telefoon niet vaker dan negen keer proberen te ontgrendelen als u de toegangscode bent vergeten. Als u de toegangscode voor uw iPhone bent vergeten, volgt u de onderstaande stappen in deze handleiding om weer toegang te krijgen.

De eenvoudigste manier om de iPhone te ontgrendelen, is door er een back-up van te maken en deze te herstellen met iTunes. Sluit eerst de iPhone aan op de computer waarmee deze gewoonlijk wordt gesynchroniseerd. Open en selecteer het apparaat in de rechterbovenhoek.

Selecteer apparaat

Als de iPhone nog niet is begonnen met synchroniseren met de computer, klikt u op Deze stap is erg belangrijk, want wanneer de iPhone de informatie herstelt die naar het apparaat wordt gesynchroniseerd, is dit van deze back-up.

Back-up iPhone

Nadat de back-up is voltooid, selecteert u

Back-up terugzetten

Voor gebruikers die de Find my iPhone-service hebben ingeschakeld, treedt de volgende fout op. Klik

Selecteer OK

Volg de stappen in dit bericht om Zoek mijn iPhone uit te schakelen: Nadat de Zoek mijn iPhone-service is uitgeschakeld, nogmaals.

Back-up terugzetten

In het volgende venster wordt de nieuwste back-up van de iPhone weergegeven met een datum en tijd. Om de back-up op de iPhone te herstellen, selecteert u

Herstel de iPhone

Het herstelproces hangt af van hoeveel opslagruimte u op de iPhone gebruikt, dus het kan 20 minuten tot meer dan een uur duren voordat het herstel is voltooid. Nadat de iPhone is hersteld, wordt het apparaat ontgrendeld en kan het opnieuw worden gebruikt.

In relatie :  3D Touch toevoegen aan Cydia in iOS 9