Hoe mensen op Google Drive te blokkeren of deblokkeren

Google Drive heeft al lang een probleem met spam-uitnodigingen. Spammers zouden de functie voor het delen van bestanden misbruiken om gebruikers te spammen met kwaadaardige links. Het ergste van dit probleem was dat Google Drive tot nu toe geen optie had om deze spam-uitnodigingen te blokkeren. In dit artikel leggen we uit hoe je mensen op Google Drive kunt blokkeren (of deblokkeren) om frustrerende spammeldingen te verwijderen.

Gids voor het blokkeren/deblokkeren van mensen op Google Drive (2021)

U kunt mensen op Google Drive blokkeren via internet of de mobiele app op Android en iOS. We hebben instructies voor beide gevallen toegevoegd, dus kies het relevante gedeelte op basis van uw apparaat naar keuze. Dat gezegd hebbende, laten we beginnen!

Blokkeer iemand op Google Drive met behulp van de website

1. Ga naar de Google Drive website en klik met de rechtermuisknop op een bestand of map die met u is gedeeld. Alle gedeelde bestanden zijn beschikbaar onder het gedeelte ‘Gedeeld met mij’ in de linkerzijbalk.

2. Uit de lijst met opties in het vervolgkeuzemenu, kies ‘Blokkeer .

3. Zodra het volgende pop-upvenster verschijnt, klik op ‘Blokkeren’ om te bevestigen. Na blokkering kan de persoon niet meer met u communiceren in Google Drive en andere Google-producten.

bevestig het blokkeren van de schijf

Deblokkeer iemand op Google Drive met behulp van de website

Als je per ongeluk iemand hebt geblokkeerd of een persoon wilt deblokkeren die je eerder hebt geblokkeerd in Google Drive, kun je dat ook doen. Volg gewoon de onderstaande stappen:

1. Klik op je profielfoto in de rechterbovenhoek en kies ‘Beheer je Google-account’.

Google-account beheren

2. Ga naar het tabblad ‘Mensen en delen’ in het menu aan de linkerkant en klik op ‘Geblokkeerd’ onder het gedeelte ‘Contacten’ om uw Google Drive-blokkeringslijst te bekijken.

Google-account voor geblokkeerde mensen

3. Je ziet nu iedereen die je tot nu toe hebt geblokkeerd. Klik op de ‘X’-knop naast de naam van de persoon om de blokkering op te heffen. De persoon kan dan nieuwe bestanden met je blijven delen op Drive.

Google-account voor mensen deblokkeren

Iemand blokkeren op Google Drive voor Android of iOS

1. Als u mobiel bent, drukt u op het verticale pictogram met drie stippen naast de naam van een bestand of map om het optiemenu te openen. Tik in de pop-up op ‘Blokkeer .

In relatie :  Hoe iCloud-wachtwoorden te gebruiken in Google Chrome op Windows

blokkeer mensen die Android rijden

2. Net als op het bureaublad ziet u nu een bevestigingsvraag. Tik op ‘Blokkeren’ om te voorkomen dat de persoon u spamt met willekeurige bestanden.

bevestig het blokkeren van Android-drive

U ontvangt geen spam-uitnodiging meer voor Google Drive, waardoor er een einde komt aan hun cyberpesten.

Deblokkeer iemand op Google Drive voor Android of iOS

1. Als je van gedachten verandert, druk je op je avatar in de rechterbovenhoek van de Drive-app en kies je ‘Je Google-account beheren’. Schakel over naar het tabblad ‘Mensen en delen’ en tik op ‘Geblokkeerd’ optie onder ‘Contacten’ om mensen te zien die je hebt geblokkeerd in Drive.

schijf met blokkering bekijken

2. Tik vervolgens op de ‘X’-knop naast de contactlijst om een ​​gebruiker op Google Drive te deblokkeren. U kunt nu met hen blijven communiceren in Google-producten.

deblokkeren gebruiker op schijf

Blokkeer Google Drive-spams in een paar eenvoudige stappen

Dus dat was onze gids om u te helpen ongewenste interacties in Google Drive te blokkeren en een einde te maken aan de dreiging van bepaalde personen. Als je soortgelijke spamberichten op Facebook tegenkomt, bekijk dan ons artikel over het blokkeren of deblokkeren van iemand op Facebook. Degenen die een iPhone gebruiken, kunnen ook overwegen onze gids door te nemen over het blokkeren van sms-berichten op de iPhone voor een betere ervaring.

Moyens Staff
Moyens I/O Staff heeft je gemotiveerd door je advies te geven over technologie, persoonlijke ontwikkeling, levensstijl en strategieën die je zullen helpen.