Top 13 dingen over de functie co-kijken op Instagram-videochat die u moet weten 13

Top 13 dingen over de functie co-kijken op Instagram-videochat die u moet weten

Als je regelmatig Instagram-videochats gebruikt, heb je vast een nieuw fotopictogram in de oproepinterface opgemerkt. Het is een nieuwe functie voor het delen van media die door Instagram is gelanceerd in een poging om sociale afstand als gevolg van COVID-19 te bevorderen. Wat doet het en hoe gebruik je het in videogesprekken op Instagram? Vind hier het antwoord.


Instagram cowatchen met vrienden fi

Je kunt het samen kijken, samen delen of media delen noemen. De functie is ontworpen om u te helpen bepaalde Instagram-berichten samen met uw vrienden te bekijken terwijl u een videogesprek voert. Het is een subtiele versie van Facebook’s Watch Party.

Laten we in detail bekijken hoe co-kijken op Instagram werkt en andere belangrijke dingen erover.

1. Wat is co-kijken op Instagram-videogesprekken

Als je eerder een videogesprek voerde met je vriend en je hem een ​​foto uit je opgeslagen verzameling op Instagram wilde laten zien, moest je de belinterface verlaten en dat bericht als een bericht verzenden. Hoewel de verbinding niet werd verbroken, was het hele proces een beetje vervelend.

Met de co-watching-functie kun je ze nu eenvoudig een bericht uit je opgeslagen verzameling of gelikete berichten laten zien zonder de videochat-interface te verlaten of het gesprek te verbreken. Het bericht zou alleen in het scherm voor videogesprekken verschijnen. U kunt de gedeelde inhoud samen op hetzelfde scherm bekijken terwijl u een videogesprek voert.


Instagram cowatchen met vrienden 3a

2. Beschikbaarheid

De functie voor het delen van media of samen kijken in videogesprekken is beschikbaar voor iedereen en alle profielen op Instagram, of dit nu openbaar, privé of zakelijk is.

3. Werkt het delen van media in groepsvideochats

Ja, je kunt de functie ook gebruiken in groepsvideochats. Dezelfde regels en stappen zijn van toepassing.

4. Welke media kun je delen tijdens een videogesprek?

Met het delen van media op Instagram kun je drie dingen samen bekijken. Ten eerste de berichten die je leuk vindt op Instagram. Ten tweede, uw bladwijzers of opgeslagen berichten die u aan uw collecties hebt toegevoegd. Ten slotte, als je willekeurige berichten met je vriend wilt bekijken, stelt Instagram ook enkele berichten voor. De berichten kunnen foto’s en video’s zijn.

Pro-tip: Je kunt je gelikete berichten op Instagram bekijken door naar Instagram-instellingen > Account > Posts die je leuk vindt te gaan.


Instagram cowatchen met vrienden 2

5. Wat kunt u niet delen in videogesprekken

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, kun je met deze functie niet je hele feed of de feed van een vriend met je vrienden bekijken. Alleen de drie hierboven genoemde dingen kunnen samen worden bekeken. Zelfs de IGTV-video’s ontbreken momenteel in deze functie.

En nee, je kunt geen foto’s uit je galerij of filmrol toevoegen om samen te bekijken op Instagram.

6. Hoe berichten delen tijdens een videogesprek

Het gebruik van deze functie is vrij eenvoudig. Start eerst een videogesprek op Instagram. Open daarvoor de groep of een chatthread waar je iemand wilt bellen. Tik vervolgens op het videogesprekpictogram bovenaan.


Instagram cowatchen met vrienden 6

Zodra de oproep is verbonden, tikt u op het mediapictogram onderaan of bovenaan. Daarna zie je drie tabbladen: gelikete berichten, opgeslagen en voorgestelde berichten. Op dit moment kunt u alleen de berichten zien. Tik op een bericht om het aan anderen te laten zien.


Instagram cowatchen met vrienden 1

Instagram cowatchen met vrienden 2

Nadat je het bericht hebt gedeeld, wordt het voor alle deelnemers op het scherm weergegeven. Ze zien een kleine melding met de naam van de persoon die het bericht heeft gedeeld.


Instagram cowatchen met vrienden 7

Instagram cowatchen met vrienden 3a

7. Een gedeeld bericht verwijderen of wijzigen uit een videogesprek

Tik daarvoor op de knop Verwijderen die op de foto aanwezig is. Als het niet zichtbaar is, tikt u één keer op de foto om de knop Verwijderen zichtbaar te maken. U kunt ook nogmaals op het mediapictogram tikken en een ander bericht selecteren.


Instagram cowatchen met vrienden 4

8. Zal Instagram de andere persoon op de hoogte stellen wanneer ze samen worden bekeken?

Nee. De persoon wiens berichten je samen deelt, wordt hiervan niet op de hoogte gesteld. Omdat gelikete berichten echter een van de belangrijkste componenten van co-kijken zijn, zou de gebruiker een melding hebben ontvangen wanneer je de post eerder had geliked.

9. Wie kan media delen of verwijderen?

Alle deelnemers aan een videogesprek kunnen ondersteunde berichten delen. En op dezelfde manier kan iedereen het gedeelde bericht uit het lopende videogesprek verwijderen door een nieuw bericht toe te voegen of het bestaande te verwijderen met de optie Verwijderen.

10. Hoeveel berichten kunnen worden gedeeld

Er kan slechts één bericht tegelijk worden gedeeld. Als je meer berichten samen wilt bekijken, moet je eerst de bestaande verwijderen.


Instagram cowatchen met vrienden 3a

11. Hoe zit het met privéberichten?

De functie co-kijken werkt voor zowel openbare als privéberichten. Hoewel er geen beperking is in het geval van openbare berichten, veranderen dingen als het gaat om privéberichten. Dus als je een leuk of opgeslagen bericht probeert te delen vanuit een privéprofiel, moeten alle deelnemers het privéprofiel volgen. Als zelfs een van de deelnemers het privéprofiel niet volgt, zou niemand dat bericht kunnen zien.

12. Samen kijken versus Instagram Live

Dat zijn totaal twee verschillende functies. Het belangrijkste verschil is dat Instagram Live zichtbaar is voor al je volgers. Integendeel, samen kijken is een privé-ervaring die beperkt is tot uw berichten en kan alleen met een select aantal mensen worden gedaan.

13. Mediafunctie werkt niet in Instagram-videogesprekken

Maak je geen zorgen als je de functie niet hebt of niet goed werkt. Volg de onderstaande oplossingen om het op te lossen.

Instagram bijwerken

Het eerste dat u moet doen, is de Instagram-app bijwerken. Als u de app bijwerkt, krijgt u nieuwe functies.

Cache wissen

Op Android kun je proberen de cache voor de Instagram-app te wissen. Als u dit doet, worden uw berichten en uw volgers niet verwijderd.

Om de cache te wissen, ga je naar Instellingen op je telefoon gevolgd door Apps. Tik op Instagram. Druk op opslag. Tik vervolgens op Cache wissen.


Instagram cowatchen met vrienden 8

Instagram cowatchen met vrienden 9

Instagram opnieuw installeren

Ten slotte kunt u proberen de app van uw Android of iPhone te verwijderen. Eenmaal verwijderd, installeer het opnieuw. Weet wat er gebeurt als je Instagram van je telefoon verwijdert.

Samen kijken

De co-watching-functie van Instagram is momenteel op veel manieren beperkt. Als IGTV-video’s of verhalen waren opgenomen, zou het spannender zijn. Maar als het om stories en posts gaat, speelt privacy een belangrijke rol. Laten we afwachten hoe Instagram de functie in de loop van de tijd ontwikkelt.

Volgende:

Wil je iemand blokkeren op Instagram? Ontdek wat er gebeurt na het blokkeren van een persoon via de volgende link.

In relatie :  Blackout-beperkingen omzeilen
Moyens I/O Staff heeft je gemotiveerd door je advies te geven over technologie, persoonlijke ontwikkeling, levensstijl en strategieën die je zullen helpen.